Posted by Luboš on 25th december 2017

BARMANSKÉ VIANOCE BUDÚ!

Sorry. Najprv sa musím ospravedlniť, že som dlho o našich Vianociach nič nehovoril ani nepísal. V skutočnosti som ich ani nechcel robiť. Starostí a práce vyše hlavy, tak že som nestíhal to, čo som mal v pláne hneď po skončení tých tohtoročných. Chcel som Vianoce posunúť opäť vyššie. Vyžaduje si to viac času, team ľudí, vyšší budget a mnoho ďalších maličkostí, aby event posunuli a priniesli niečo nové, čo tu ešte nebolo. Lebo presne to sa o nich hovorilo začiatkom tohto roka. Dovolím si povedať, že takí speakri a taký barový team sa u nás dovtedy do kopy ešte nedal. Taký barový rakenrol som veru ešte nezažil a to stojím za barom už poriadne dlho a neviem, či je vôbec na Slovensku ešte niekto, kto začínal za cocktailovým barom skôr ako ja. Vždy som mal ambície veci zlepšovať a ak sa to nedá, tak začínam o sebe pochybovať. Nevyhovovalo mi to ani časovo, lebo myšlienka eventu tlačila do dátumu Vianočných sviatkov /do 6.1/, kedy je takmer nemožné niečo vybaviť, tak že všetky potrebné náležitosti je nutné urobiť ešte do Vianoc. A to nie je pre jedného človeka vôbec jednoduché.
Veľmi ma potešil záujem o tento event zo strany barmanov a aj našich hostí. Je to super a ďakujem za to! Ďakujem za všetky osobné dotazy, správy, maily. Niektorým som už odpovedal, že Vianoce asi tento rok nebudú. Že to nebudem siliť a radšej ušetrím vzácny čas.
Po niekoľkých rozhovoroch a mailoch s niektorými ľuďmi  som začal nad tým všetkým znovu rozmýšľať. Uvedomil som si, že nemusím nič siliť. Nikomu nič dokazovať. Nemusím sa na to pozreať z pohľadu, aby som bol lepší, ako včera. Vlastne nič nemusím. Úplne stačí, keď budem chcieť. Vtedy to pôjde samé a bez stresu. Že zabudnem na pár momentov z minulého roku, ktoré sa mi nepáčili, že zabudnem na chvíľu, kedy som mal toho naozaj dosť. Že nemusím narýchlo zháňať nových zahraničných hostí a vlastne že úplne stačí, ak si uvedomím podstatu Vianoc. Byť spolu, stretnúť sa na mieste, ktoré mám rád, užiť si a prežiť pekný večer. Robiť veci úplne jednoducho. Pozvať ľudí, ktorých mám rád, dať im vedieť, že ich rád uvidím. To je všetko.
Vypustíme tento rok múdre slová, ktoré majú inšpirovať a nakopnúť k lepšej práci. Tento deň to necháme tak a jednoducho sa stretneme. Žiadne prednášky, iba pekný večer.
Tak že zatiaľ sme ja, George Němec a Katka Kluchová. Za pár dní dám vedieť, kto sa k nám pridá. Budem sťastný, ak to bude partia z minulého roku. O tom, kto sa k nám ešte pridá vám dám samozrejme vedieť.
Určite otvoríme Čiernu Dieru, kde sa bude zase miešať iba Negroni, budeme si hrať dobrú muziku a vypijeme pár drinkov.
Tradícia Barmanských Vianoc pokračuje a ja dúfam, že si to s nami užijete!
OZAJ, TO NAJPODSTATNEJŠIE. Rezervujte si 10. JANUÁR 2018! Bar otvárame o 19,00.
Stolík si môžte rezervovať na: barmanskevianoce@barkultur.sk
Miesta na bare nie je možné rezervovať.
Teším sa na Vás!

PS: PRÁVE MI POTVRDIL SVOJU ÚČASŤ AJ STAN VADRNA!! MOC SA TEŠÍM!

Luboš Rácz

No comments yet!

Post your comments