Posted by Luboš on 4th november 2021

Záhir Newsletter #2

Pôvodne som mal tento Newsletter písať asi pred mesiacom a pol, kedy nás jedna veľmi prestížna organizácia – 50 BEST BARS, ktorá každý rok vyhlasuje 50 najlepších barov na svete, zaradila na svoju stránku
50 Best Discovery, kde zaraďuje reštaurácie a bary, ktoré sa oplatí navštíviť a ktoré považuje za 50 objavov roka 2021. Je to zoznam, ktorý sa nedá nijako zaplatiť, niekto relevantný vás tam musí nominovať a musíte dostať dostatok hlasov, aby ste tam boli zaradení.


Vďačíme za to v prvom rade všetkým tým relevantným ľuďom “zvonka”, ktorý majú tak silné meno, že si vydavatelia tohoto rebríčka začali všímať aj bary na Slovensku. Okrem Záhiru sú tam aj dva bratislavské bary Mirror bar Carlton a Antique American bar. A ja osobne očakávam, že jeden z nich sa ocitne minimálne v prvej stovke najlepších barov sveta.
Tak že sme tam, a ja som vám to chcel dať aj takto vedieť. Kliknite sem a prečítajte si, ako pekne o nás napísali: 50bestdiscovery
Dôvodom napísania tohoto newsletera bola však iná činnosť. Znovu som si totiž v mojom počítači musel otvoriť priečinok s pomenovaním CORONA, kde mám uložené všetky tabuľky s receptúrami, kalkuláciami, nápadmi, oznamami, manuálmi a ostatnými viac, či menej potrebnými položkami, ktoré sme začali robiť keď sme museli našu prevádzku obmedziť a postupne zatvoriť.
No a prišiel čas o ktorom som si myslel, že už nikdy nepríde. Naivne som veril, že sa veľká väčšina Slovákov dá zaočkovať a nič im nebude brániť si užívať život tak ako pred tým. Žiaľ, opak je pravdou a ja nikoho nekritizujem, či sa rozhodol tak, alebo inak. Faktom však je, že my s tržbami klesáme strmhlav dolu a na rozdiel od predchádzajúceho obdobia nám nikto ani žiadne kompenzácie nie len že nevyplatí, ale tento raz ani nesľubuje. Predošlé obdobie aspoň sľúbili, ale zatiaľ ešte všetko nevyplatili. Niekde nám to viazne.
No, ale poznáte nás. Nechceme, aby Nitra prišla aj o to málo kvalitného a európskeho, čo sa tu za pár rokov podarilo nejakým spôsobom zlepšiť a skvalitniť vnímanie či už kávy, koktejlu, alebo servisu. Trúfam si tvrdiť, že sme toho pevnou súčasťou a Záhir je často dávaný ako merítko štandartu, ktorý je Nitra ochotná v tomto segmente prijať a už aj vyžadovať. Hej, trošku sebavedomé to je, ale v žiadnom prípade nechcem znižovať kvalitu ostatných podnikov, ktoré idú podobným smerom a na zákazníka sa pozerajú rovnakou optikou ako my.
Tak že okrem toho, že chceme byť bližšie k vám a to túto zimu to určite nechceme zabaliť, chceme si aj udržať náš tím ľudí, ktorí sa počas celého leta o vás starali tak, že ste nás mnohí chválili a potvrdzovali vašimi opakovanými návštevami. Viem, že nie sme bezchybní a stále je čo zlepšovať, ale verte mi, že sa to dá iba so stabilným teamom, ktorý sa nám počas leta podarilo vytvoriť. A nebolo to ľahké a úprimne sa priznám, že taký začiatok leta, aký som prežil tu v Záhire si už nikdy nechcem zopakovať. Bolo to naozaj náročné. Oveľa náročnejšie ako keď som otváral, lebo ste už poznali a vyžadovali náš kvalitný štandart.
No… ak ste sa dostali až sem, tak by som sa konečne mal dostať k tomu podstatnému, čo vám chcem dať vedieť. Viem, že Newsletter by mal byť kratší, ale verím, že si radšej prečítate moje dlhé riadky, ako primitívne fejsbúkové diskusie o covide, či pod ficoblahovými statusmi.
Tak že. Ako vidíte na letáku, potrebujeme zlepšiť náš predaj cez týždeň po 20tej hodine, preto že v Nitre po tejto hodine už pomaly nestretnete na ulici ani živú dušu a my pravdepodobne budúci týždeň budeme od 20.00 CEZ TÝŽDEŇ – teda PONDELOK-ŠTVRTOK, fungovať iba na rezervácie. Na fotke je všetko vysvetlené, ak máte akékoľvek otázky, kľudne nám zavolajte, alebo sa osobne zastavte. V prípade záujmu si rezervujte deň vopred, rezervácie počas dňa na ten istý večer iba v prípade, ak sú už nejaké rezervácie na daný deň.

Okrem toho máme pre vás pripravený nový e-shop, cez ktorý si z pohodlia počítačovej obrazovky môžete objednať naše drinky a my vám ich dovezieme priamo až domov! E-shop je už plne funkčný, dnes chystáme prvé drinky a budúci týždeň rozvážame po celej Nitre, alebo posielame do celého Slovenska!
KLIKAJTE TU – ZÁHIR ESHOP.
Zatiaľ rozvážame iba drinky, Raňajky do postele, kávové a barové doplnky sú ešte len v príprave, ale ak nás úplne zatvoria a vám sa nebude chcieť zbehnúť do mesta, víkendové raňajky vám potom prinesieme.
Výhodou e-shopu a drinkov na doma je nesporne to, že nemusíte byť zaočkovaní a aj napriek tomu si môžete vychutnať kvalitné drinky. Samozrejme sú naše drinky vhodné aj na popíjanie na vašej chate pri rozhorenom krbe, alebo ako zaujímavý a jedinečný darček.

Ďalšou novinkou sú Mini koktejly, ktoré vnímame ako promo na naše nové menu, tak že cez týždeň po 15.00 si môžete dopriať 5 vybarných maličkých koktejlov za maličkú cenu. Ak chcete, pozrite na náš instagram, kde vo vybraných “stories” nájdete aj fotečky týchto drinkov, naozaj stojí za to prísť na malú degustáciu.
Tak zatiaľ toľko. Zostante hlavne zdraví, vyberajte si dobré podniky, do ktorých prinesiete svoje peniaze a majte krásnu jeseň. Určite sa ešte ozveme, preto že chystáme Mikulášske balíčky /nie pre deti, to je jasné/ Vianočné balíčky pre firmy, ich zamestnancov, alebo partnerov a podobne. Určite sa oplatí sledovať náš Instagram / Záhir, kde v storkách, alebo v postoch nájdete aktuálne ponuky ako prví.


s pozdravom
Ľuboš Rácz

Prečítali ste si mojich 895 slov a trvalo vám to iba pár minút.
Díky moc

No comments yet!

Post your comments