Posted by admin on 11th december 2015

BAROVÝ TRÉNING PRE TEBA?

Netvrdím, že nám chýbajú barmani. Že by ich na slovensku bolo málo. Je ich dosť. Je ich vidieť v každom bare, kde ponúkajú miešané drinky.
Tých naozajstných je však málo. Hľadajú ich všade. V Bratislave, Nitre, Prešove, Prahe, aj vo Viedni, či v Berlíne. Ak si dobrý, nemáš problém sa dnes zamestnať a slušne zarobiť.
Tých priemerných vidím na každom kroku. V susednom bare, či na prednáškach, ktoré organizujeme s Pernod Ricard Slovensko. Vidím, že sa niektorí z nich nájdú a majú záujem a mňa nesmierne teší, keď odchádzajú po našich stretnutiach pekne namotivovaný.
Snímka obrazovky 2015-12-12 o 20.25.24Len že to nestačí. Motivácia je iba nakopnutie, prvý krok. Kto ti dnes ukáže naozajstnú cestu? Ktorý šéfbarman, či majiteľ baru ti vie naozaj ukázať, ako to má fakt vyzerať, aby si sa nemusel hambiť pred barmanom z Londýna, či New Yorku? Koľko barov má vlastne u nás naozajstného šéfbarmana? Tri? Štyri? Možno o pár viac.

Najhoršie, čo môžeš sám sebe urobiť je uspokojiť sa s priemernosťou. S priemerným barom, s priemerným platom, či priemerným drinkom. Ak chces naozaj na sebe makať, niečo pre to obetovat, a posunut sa o pár levelov vyššie, daj mi vediet, našiel som si čas, aby som pre Teba niečo urobil. Budem sa ti venovať tak, ako sa ti vo svojom bare venuje málokto, opravím ti všetky chyby, ktoré robíš, aby si sa zaradil medzi tých pár kvalitných barmanov, ktorí na Slovensku ešte zostali. Musí ti byť však jasné, že toto bude pre teba iba začiatok. Že ešte pár spotených večerov potrvá, kým naozaj opustíš svoju priemernosť a osvojíš si nové techniky nalievania, stirovania, či šejkrovania. Čo však môžeš predviesť hneď svojmu šéfovi je zmenený prístup. K nemu, k jeho baru v ktorom pracuješ, k drinkom, k poriadku, k hosťovi a aj k samému sebe.
Mojou víziou je ukázať ti, ako byť lepší, v tom čo robíš. Aby si pochopil bar. Naozajstný bar. American bar so všetkým, čo k tomu patrí.

Neukážem ti tie najlepšie drinky na svete. Ukážem ti to tak, ako to robím ja. Ukážem ti naozajstný prístup, pekné sklo a všetko, čo je k tomu dôležité. Reál. Žiadny časopis, či brožúra. Tvoje ústa budú naozaj mokré od suchého, ľadovo vystirovaného Martini, alebo sa budú jemne dotýkať ručne sekaného ľadu v perfektnom v Old Fashionede.
To najlepšie na koniec. Tretiu nedeľu si pozvem pár hostí. Hostí, ktorí budú naozajstní hostia, presne tak, ako u teba v bare. Dajú si kávu a pár drinkov od Teba. Budeš za barom, ktorý si sám pripravíš a nakoniec aj upraceš. Nebude to však žiadna skúška, či si urobil kurz. To nie je také podstatné. Podstatné je, aby si si reálne vyskúšal prácu za barom, preto že to je oveľa dôležitejšie, ako nejaký certifikát, ktorý si zabalíš do zlatého rámu. Ten z Teba naozajstného barmana nikdy nespraví.

Takže, ak ťa zaujíma jediný poriadny profesionálny barový tréning za reálnym barom, ktorý sa v tomto čase na Slovenku ponúka, neváhaj veľmi dlho, preto že počet miest je striktne limitovaný!
Informácie nájdeš TU: SCHOOL OF BARKULTUR
Prihlášku Ti pošlem, ak napíšeš SEM: barkultur@me.com
A ak máš nejaké otázky, napíš to rovno sem do komentov, alebo na mail, čo je uvedený o riadok vyššie.
Trojdňový tréning sa koná vždy tri za sebou nasledujúce nedele, kupuješ si celý tréning v kope, to znamená, že sa vidíme v dňoch 10.17. a 24. Január 2016.

Posted by: Luboš Rácz

 

6 komentárov

  • Jozef Nèmeth píše:

    Zdravim ak si nemozem dovolit mat 3 nedele po sebe volno da sa to niejako vyriesit??

  • Luboš píše:

    Jozef, žiaľ nie. Časovo je tréning nastavený na tri za sebou nasledujúce nedele, po nich mám žiaľ už iný program. Díky za pochopenie.

  • Mato píše:

    Mozem sa spytat na cenu za tie tri dni? Dakujem

  • Mato píše:

    Hej hej uz som to neskor nasiel,dakujem

  • Post your comments