Posted by Luboš on 7th január 2018

KAM V NITRE?

Veľmi sa teším, že aj napriek absencii workshopov na Barmanských Vianociach privítame u nás v Záhire početnú barovú komunitu z takmer z celého Slovenska a z Čiech. Bar je už relatívne plný, ešte sa vás pár do vnútra zmestí, tak doporučujem neváhať s rezerváciou do stredy. /rezervácie iba mailom na: barmanskevianoce@barkultur.sk/
Pre tých, ktorí sú už na guestliste možno pomôže pár tipov, kam sa ubytovať a kde sa najesť. Keď že Záhir nemá zatiaľ plnohodnotnú kuchyňu, doporučujem sa pred degustáciou drinkov od uznávaných barmanov dobre najesť, inak by mohol byť večer až príliš krátky.
Ak chcete peknú večeru, možno si dať aj slušné Martini, či Negroni pred ňou, ako aperitív, určite z prvého miesta doporučujem Paladium. Zo známeho dôvodu moja srdcovka, kde si síce vyšlapete 2 poschodia, ale podnik tu funguje už 15 rokov, tak si myslím že stále stojí za návštevu. Zaparkujete pohodlne v obchodnom centre Mlyny, len z neho musíte vyjsť hlavným vchodom von a do prava asi 50 metrov.
Veľmi dobrá kuchyňa je Reštaurácii Rouge v hoteli Mikado, kde varí nalepší nitriansky šéfkuchár Štefan Benďák. Hotel je tiež super, taxíkom ste v Záhire do 5minút.
Ak si chete užiť to najluxusnejšie v Nitre, jednoznačne vám každý doporučí hotel Zlatý Kľúčik. Výborná kuchyňa, staromódny servis v rukavičkách s francúzskou eleganciou, štýlový Cigar Lounge, jedinečný výhľad na celú Nitru. Oplatí sa tam zájsť už len kôli tomuto. Hotel prešiel rekonštrukciou, nie len vizuálnou, zmenil sa aj jedálny lístok, ktorý určite stojí za vyskúšanie.
Kúsok nižšie, pod Zoborom, je ďalšia veľmi dobrá reštaurácia Quo Vadis, ktorá sa stabilne prezentuje kvalitnou kuchyňou.
Ak chcete niečo bližšie a jednoduchšie, ja chodím často na obed do reštaurácie Moretti, ktorú mám prakticky hneď za rohom Záhiru. Koncept talianskej reštaurácie, dobrá pizza, slušné cestoviny, pekné talianske vína. Nečakajte zázraky, stačí lepší štandart. Reštaurácia disponuje aj dvomi izbami, ktoré prenajíma. Toho istého majiteľa a veľmi podobný koncept má aj Trattoria Moretti
UBYTOVANIE.
Ak chcete bývať čo najbližšie k Záhiru, hneď na Svätoplukovom námestí nájdete hotel Centrum a hotel City. Je to jedna budova, voľakedy to bol aj jeden hotel a dvaja majitelia. Vchody majú oba zo zadnej strany budovy, jeden vľavo, druhý vpravo.
Na pešej zóne nájdete starší hotel Átrium, ktorý je tiež fajn. Pre nízkonákladový rozpočet a pre mladých nádejných barmanov bude úplne postačujúci aj hotel Zobor. Na to, že sa tam dovalíte o pol štvrtej ráno a zaspíte tak, že  sa nestačíte vyzliecť je to úplne super.
Tie najlepšie hotely v Nitre sú Zlatý Kľúčik a hotel Mikádo.
Za doporučenie stojí ešte hotel Capital, hotel De Luxe na Mostnej ulici, hotel Comfort a hotel Alexanders, od všetkých ste za 5-7 minút ľahkou chôdou v Záhire.
Nesmiem zabudnúť ani na najnovší butikový HOTEL 11, ktorý na vás bude dýchať moderným štýlom a novotou a je aj partnerom tohtoročných Barmanských Vianoc.

Ráno po Vianociach sa na Vás budeme tešiť v Záhire. Urobíme Vám sendvič, ponúkneme koláč, čerstvý pomaranč, káva a poriadne ostrá Bloody Mary by vás mala postaviť na nohy. Vo štvrtok otvárame o 10.00.

Ešte 3 dni… Už sa moc na Vás všetkých teším!

 

No comments yet!

Post your comments