Posted by Luboš on 15th august 2015

NOVÉ BITTERS OD JAMESONU

bittersKaždý, kto nebol na tohtoročnom megafestivale barovej kultúry v New Orleans – Tales of the Cocktail, môže ľutovať tak, ako ja, že tam nebol. Keď sa mi však v hlave vynorí, že by som mal  každý deň skonzumovať pre mňa neprimerané množstvá rôznych alkoholických produktov, tak si predsa len vydýchnem a beriem to ako síce veľmi slabučkú, ale predsa len akú takú útechu za moju každoročnú neúčasť.
Keď že sme tam teda mnohí neboli, tak sme ani nemohli ochutnať od chlapcov z Jamesonu ich najnovší prírastok, ktorý tu prezentovali. Nejedná sa o ďalšiu špeciálne starenú edíciu, či zmes výnimočných whisiek, ale o bitters vyrobené priamo v Middltone a prezentované pod touto značkou, ktoré vznikli pod vedením “Master of Whiskey Science” Davida Quinna a jeho inovatívneho teamu.

Základ Quinnových bitters tvorí destilát z trniek. Ak sa pýtate, či sú ručne zbierané, tak sú, a či sú organické a pochádzajú z nejakej konkrétnej oblasti, tak to tiež, len som to ani nechcel uvádzať, lebo sa to uvádza vždy, keď sa chce upozorniť na výnimočnosť produktu, ale keď niečo aj nazbieram ručne, tak to ešte neznamená, že to bude úplnešupaperfektný produkt.
Nemyslím si, že to platí vo vzťahu k značke Jamesson, kde o kvalite nikto nepochybuje, ale ako to chcete predsa len vedieť, trnky sú zbierané  pri jazerách Lough Corrib a Lough Mask na západe Írska.

Tento trnkový destilát bol starostlivo zmiešaný a nejakú dobu starený s Jameson Irish Whiskey a mixu bylín obsahujúceho palinu pravú, encián a ženšeň.

Ak ste teda neboli v New Orleans nezúfajte, tieto bitters budú prezentované na ďalších skvelých podujatiach ako Moscow Barshow, London Cocktail Week a Athens Bar Show.

Posted by: Luboš Rácz
zdroj: The Spiritbussines.com

No comments yet!

Post your comments