Posted by Luboš on 7th február 2024

PONÚKAM NA ODSTÚPENIE

Žiadny článok, a to som ich napísal už naozaj kopu, sa mi nezačínal písať tak ťažko, ako tento.
Rozhodol som sa ponúknuť môj Záhir, teda jeho priestor na odstúpenie. Dôvody, ktoré ma k tomuto vážnemu kroku vedú si nechám na samostatný článok, ktorý bude skôr zaujímať barovú komunitu, ako potencionálneho prevádzkovateľa tohoto charizmatického a zabehnutého priestoru.
Teraz je oveľa dôležitejšie dať vedieť, čo je vlastne v ponuke a prečo je výhodnejšie zobrať môj priestor, ako stavať nový.


Záhir funguje viac ako 11 rokov. Za ten čas si vybudoval veľmi slušné meno v Nitre. To je podstatné. O slovenskom, či európskom, alebo svetovom mene nie je podstatné teraz hovoriť. Podstatnejšie je, že nový prevádzkovateľ nemusí čakať na hostí, pokiaľ si zvyknú chodiť. Hostia sú už zvyknutí. Na vás je ponúknuť dobrý produkt a rýchly servis a jednoducho nastúpiť do rozbehnutého vlaku. Navyše je prevádzka v slušných číslach primerane dobe. Niektoré večery lepšie, iné horšie. Tak isto cez deň. Stabilné piatky a aj slušné soboty. V nedeľu máme zatvorené, ale to si viete zmeniť, lebo nedeľa začala mať v Nitre silný potenciál . V Promenáde robíme tie najlepšie tržby práve cez víkendy.
Záhir má výbornú polohu v centre mesta, v tichej uličke, zato s pohodlným a dostupným parkovaním.
V budove a blízkom okolí sídli veľa firiem a kancelárií.

Minulý rok som otváral nový podnik. Takmer podobnú prevádzku, ale s oveľa menším zázemím a vybavením. Stál 120.000€ a zďaleka nemá také vybavenie ako Záhir. Ak by ste chceli postaviť novú prevádzku v tomto štandarte, potrebujete dnes 200.000 €.

O odstupnom za priestor sa budeme rozprávať, preto že možnosti sú rôzne a nemám pevnú cenu. Od zachovania komplet interiéru a zázemia, alebo iba odpredaj toho, čo by sa novému nájomcovi hodilo. Je to vec dohody.

V prípade záujmu sú v odstupnom zarátané moje služby na 2. mesiace. Viem vypracovať nový koncept, ktorý by vedel super fungovať, ale nebol by tak náročný na zamestnancov, prípravné procesy a prácu, pričom kvalita bude primeraná konkurencii a plne dostačujúca pre nitrianskeho zákazníka. Keď sa k tomu pridajú vlastné nápady nového prevádzkovateľa, bude to určite jedinečné a zaujímavé.
Zároveň pomôžem pri zaškolovaní prípadných nových zamestnancov. K dispozícii máte mojich komplet dodávateľov spiritov, nealka, vína a moje vzťahy s nimi k tomu. Tak isto prevádzkový systém a manuály. Jednoducho všetko, na čo treba myslieť pri úspešne otvorenej novej prevádzke.
Samozrejme sa to dá aj bezomňa. A myslím si, že sa určite nájde niekto, kto si to vie urobiť po svojom a lepšie, nebude príliš zaťažený gastro vzdelaním, dá do toho viac srdca a energie, ako som schopný do toho dávať ja v súčasnosti.

Záhir má povolenie na studenú kuchyňu, dá sa tu vytvoriť raňajkový koncept, či koncept celodenného brunchu. Veľmi dobre fungujú víkendy, každá párty, či večer so živou hudbou alebo DJ je často krát vyrezervovaný a naplnený.
Nemusíte sa venovať koktejlom. Veľmi dobre tu funguje víno, proseco a jednoduché gintoniky, ktoré viete urobiť na desiatky rôznych spôsobov.

Priestor má takmer 150 m, z toho 96 /ak si dobre pamätám/ je predajná plocha. Plus nádherná terasa, ktorá je v cene nájmu aj s krásne vyrastenými stromami. Sedí sa tam naozaj super, hlavne v lete, kedy poskytuje príjemný chládok. Sadne si tam vyše 50 ľudí, vo vnútri je kapacita 70 miest na sedenie, nezriedka sa tam hostí zišlo vyše stovky.

Ešte nakoniec cítim potrebu napísať aspoň niečo z mojich dôvodov k tomuto kroku, preto že keď píšem, že mám nový koncept pre tento priestor, môžete si položiť otázku, prečo si to neurobím sám, keď v tom vidím slušný biznis.
Odpoviem veľmi jednoducho. Nebol by som to ja. Nebol by to American bar v najvyššom štandarte, ktorý chcem a viem ponúknuť. Pod jednoduchší Záhir sa nemôžem podpísať, preto že som nastavený na štandart a pravidlá, ktoré nie sú vhodné do tejto doby a pre mnohých ani do tohoto mesta…
To však neznamená, že je s gastrom koniec. Práve naopak. Gastro je fajn. Ide, funguje. Stačí, ak máte chuť sa tomu venovať, alebo máte niekoho, kto tú chuť bude zdieľať a pracovať s vami. Všetko sa dá veľmi pekne zjednodušiť a pritom nepoľaviť z atraktivity a zaujímavosti či už produktov, alebo samotného miesta. Ale na druhej strane môžete pokračovať v mojom koncepte s mojimi ľuďmi, ktorí už vedia ako sa to robí. Možností je naozaj veľa

Napíšte mi. Ale prosím len vážni záujemcovia, ktorí majú nejaký základný budget a chuť byť šéfom skutočne pekného priestoru s fungujúcim konceptom. Lebo toto všetko vám naozaj ponúkam už hotové.
ps. Pokiaľ nebude mať priestor nového nájomcu, ideme naplno ďalej. Tešte sa na nové sezónne menu, na akcie, ktoré pripravujeme. Dokonca na január už chystáme zase veľkú pecku. To môže byť aj moja rozlúčka, a ak by aj nie, bude to zase impulz robiť dovtedy, pokiaľ sa niekto nenájde. Ale neváhajte dlho, ak chcete robiť v gastre. Je to naozaj dobrá ponuka.
s pozdravom: Luboš Rácz

mail: barkultur@barkultur.sk


No comments yet!

Post your comments