Latest Posts

Posted by Luboš on 9th september 2021

JE GASTRO ŤAŽKÉ?


RADOSŤ Z PRÁCE v gastronómii môžete mať iba vtedy, keď ju začnete brať vážne. Keď v nej naozaj chcete byť dobrí. 
Keď každý deň vnímate ako príležitosť ukázať ľuďom, ako dobre ovládate svoje remeslo, ako viete jasne odpovedať, keď sa vás hosť pýta na fľašu whisky, ktorú práve držíte v ruke, či na kávu, ktorú má práve v šálke. A vy si užívate príležitosti ukázať, že mu dokonca viete ponúknuť ešte niečo lepšie, ako si objednal. Nemusí hneď, stačí na druhý krát, keď príde znovu, aby o tom vedel. Zaujímavejšiu kávu, kvalitnejší čaj, staršiu whisky, či Martini na ešte suchšom gine. Slová uznania sa dostavia. A vtedy budete mať úprimnú radosť z toho, čo robíte.

Zobraziť vi
Posted by Luboš on 16th apríl 2021

CLUBHOUSOVÁ STREDA

Túto stredu /14.4.2021/ sme sa s Karolom bavili o baroch, ktoré by som chcel navštíviť, ale aj dať nejaký tip z baru, v ktorých som bol a až tak sa o nich už nehovorí. A keď že tie tipy boli pre neho naozaj zaujímavé, ja som mu sľúbil, že to hodím sem na blog, aby to tu bolo a tak trochu aj pre tých, ktorí z hocakého dôvodu nemohli byť s nami a počúvať. Tak ak mi to čas dovolí, budem sa snažiť vás tu na blogu informovať aj o ďalších, alebo možno aj predošlých rozhovoroch.

Continue Reading

Posted by Luboš on 30th marec 2021

ZÁHIR NEWSLETTER č.1

Srdečne pozdravujem zo Záhiru. Tento post primárne venovujem našim drahým hosťom. Rozhodol som sa, aj keď trochu netradičného miesta, vám aspoň takto priblížiť, čo sa deje za našimi dverami, keď teraz fungujeme v obmedzenom režime a zároveň vás aj informovať, keď budeme mať niečo nové. A to samozrejme vždy máme!

Continue Reading
Posted by Luboš on 3rd marec 2021

ÚVAHA O OBJATÍ

Neviňte ma z toho, že ste tento článok možno už čítali. Mám pár nápadov na dobrú tému, ale ako si mi nevychádza psychické rozpoloženie na vyjadrovanie myšlienok, skôr som v tomto období oveľa citlivejší a vnímavejší na ich príjimanie.
Vymazávam si pracovnú plochu od zbytočností a narazil som na screenshot môjej úvahy publikovanej v jednom starom čísle Barmagazínu takmer pred 8 rokmi. Prečítal som si ju a dovolím si povedať, že ma tie slová zasiahli ešte viac ako pred tým, preto že objatie dostáva zrazu ďalší rozmer, ktorý som v čase písania článku nepoznal a dnes si oveľa viac uvedomujem, že sa stane jedným zo symbolov, že je svet zase v poriadku. Dovtedy si to aspoň pripomeňme.

Continue Reading
Posted by Luboš on 12th február 2021

STAN VADRNA

Pred pár týždňami zverejnil túto fotku Stan Vadrna na svojom Insta. profile. Pôvodne som pod ňu napísal koment, ale po chvíli som si uvedomil, že táto fotka si zaslúži oveľa viac, ako len pominuteľný názor na sociálnej sieti. Preto že ak má niečo charakterizovať a byť symbolom prerodu slovenskej barovej scény na niečo, čo môžeme dnes označiť ako svetové, je to práve táto fotka z roku 2003, kedy Stan priniesol do Paparazzi nový štýl práce, drinkov a vystupovania, ktorý nás všetkých ovplyvnil a ukázal prístup.

Continue Reading
Posted by Luboš on 7th február 2021

HARRY`S BAR BENÁTKY

Strašná doba pre bar. Nikde nikoho, nie je komu predávať, drinky robíme do fľaše a fotíme si na instagram. Už sme zabudli, aké je to hosťom robiť drinky na mieru, podľa toho na čo majú chuť a v akej nálade sa práve nachádzajú. Ale nechcem o tom. Asi som to spomenul len preto, aby moje ďalšie riadky vyzneli ako krásny kontrast k tomu, čo tu bolo a v čo dúfame, že sa vráti. 

Continue Reading
Posted by Luboš on 21st január 2021

APOLLO ENERGY

Víťa Cirok, ktorého teraz nejdem predstavovať, lebo mám málo času a spolieham sa na to, že ho moji čitatelia poznajú / ak nie, nech použijú google/, dal dnes na FB ďalší zo svojich energických postov. Nájdite a prečítajte. Je tam k nemu táto fotka.

Continue Reading
Posted by Luboš on 20th január 2021

NOVINKY

Skôr, ako vám sem hodím článok, na ktorom pracujem od minulej soboty – bude to naozaj pekná story o benátskom Harry`s Bare, musím sa s vami podeliť o jednu novinku v nápojovom svete, z ktorej som bol na prvý pohľad vyslovene zhrozený.

Continue Reading
Posted by Luboš on 27th november 2020

NA NEDEĽU VEČER

Je dosť pravdepodobné, že nasledujúce riadky ste už odomňa čítali. Našiel som ich v spomienkach na fejsbúku, ktoré nám táto sieť pravidelne vyhadzuje v rámci svojich služieb. Ak je to dobré, tak to zazdieľate a pripomeniete. Tento “status” si však zaslúži oveľa viac, lebo by bola veľká škoda ho nechať utopiť na sociálnej sieti. Aspoň pre mňa, lebo mi pripomína pekné časy a atmosféru, ktorá nám teraz veľmi chýba.

Continue Reading
Posted by Luboš on 31st marec 2020

BUGSY`S MÁ 25.

Mám veľa tém v hlave. Zamýšľam sa nad zbytočnosťou našej práce v súvislosti s udalosťami, ktoré práve prežívame. Mám rozrobený článok o Maťovi Hudákovi ako bol v Bratislave a mám všetky receptúry na jeho drinky, aby ste si ich mohli niekedy v bare namiešať. Mám v hlave internetový obchod, ktorý by nám pomohol predávať naše veci popri ďalších kvalitných produktoch, ktoré zatiaľ u nás nemáme, ktomu chystáme pekné veci s Pernod Ricard.

Ale teraz, v tomto momente má prednosť najdôležitejšia udalosť!
Presne 25 rokov dozadu o 19.00 otvára svoje dvere prvý pravý a naozajstný American bar po 40 ročnej ére socializmu. Keďže nebol internet, nemal som v tom čase ani potuchy, že sa takéto niečo deje. V tom čase som práve nastupoval na moje nové miesto v Mníchove a začal sa učiť základom podobných drinkov, aké vtedy prezentoval Bugsy`s ako svoj hlavný predajný artikel.
Odvtedy sme prešli kus cesty. Síce sa naše cesty nijako výrazne nespojili, vždy kráčal so mnou. Aby som sa neopakoval, vytiahol som z archívu môj článok pre Barmagazine, ktorý som písal pred 10. rokmi a nezmenil by som v ňom slovo ani dnes:

Continue Reading