Latest Posts

Posted by Luboš on 9th august 2017

UŽ SA TEŠÍM!

Dnes som si uvedomil, že už dávno som sa na niečo tak veľmi netešil, ako na nadchádzajúci prvý septembrový týždeň.
Teším sa na prvú Slovenskú Barshow.

Niečo trochu podobné sme tu mali už na začiatku tohto roka, kedy sme už po tretí krát organizovali legendárne Barové Vianoce, ale priznám sa, že z pozície organizátora som si viac uvedomoval zodpovednosť, ktorá ma brzdila v nejakom veľkom užívaní si prežívaných chvíľ, aj keď to bolo z nášho skromného pohľadu veľkolepé. Teda hlavne vďaka hosťom, ktorí prijali moje pozvanie a okrem prednášok sa postavili za bar a urobili taký rakenrol, že mi z toho ešte dnes stoja chlpy na tele.

Continue Reading

Posted by Luboš on 4th december 2016

Potulky moderného hipstera vol.2 – po slovensky

latte art hipstTýmto článkom by som chcel nadviazať na dva moje predošlé statusy ktoré som písal v Mníchove a v Bratislave. Sú na mojom FB. profile verejné, tak ak neviete, o čom je téma,  kľudne si to nájdite.Svojím písaním nechcem niekomu uškodiť, ani na neho ukazovať prstom, môže to byť každý z nás, preto že nikto nerobí svoju prácu v každej sekunde na 100%.  Dnes, v čase fejsbúku je veľmi ľahké kritizovať kohokoľvek, na každého môžte napísať názor, každému podniku môžte dať viac, či menej pravdivú recenziu napísanú aj pod vplyvom alkoholu, alebo svojich ženských dní. Píšem hlavne preto, aby sa človek, ktorého sa to môže dotýkať poučil. Nie som majster sveta, ani diplomovaný megakaviarnik, ani uznávaný gastronóm. Píšem len svoj názor. Názor hosťa, ktorý to vníma možno trošku citlivejšie, ale v zásade som vždy platiaci hosť, ktorý si vyberá kaviarne podľa kvality a za peniaze, ktore tam nechá aj niečo očakáva. Tak že ak kaviarnik, barista, barman, či len obyčajný barback toto číta, môže to s nechuťou zatvoriť, alebo sa môže z toho poučiť. Zadarmo. Za nič. Za svoj čas. Iní si za to berú peniaze, aby vám poradili. Často krát sú to však zbytočne vyhodené peniaze, ak to nepochopíte vy sami…

Continue Reading

Posted by admin on 8th október 2016

BEEFEATER MIXLDN 2016

Nedočkavé dotazy sú konečne vyslyšané! Niektorých slovenských barmanov pracujúcich u nás a aj v Čechách zmiatlo vyhlásenie tejto súťaže v Českej Republike, nakoľko si za dva roky zvykli, že táto súťaž bude opäť spoločná. V aktuálnom roku nie je tomu tak, a súťaž Beefeater MIXLDN 2016 sa bude konať u nás na Slovensku samostatne a je určená pre barmanov akejkoľvek národnosti, pokiaľ pracujú v baroch na území Slovenskej Republiky. Téma sa opäť dotýka Londýna, tento rok má barman za úlohu sa ponoriť do sveta filmu v spojení s Londýnom a hľadať v nich inšpiráciu na svoj súťažný drink. Výzva, ktorá sa neodmieta, preto že inšpirácie sa v tejto oblasti dá nájsť naozaj dosť!
Continue Reading

Posted by Luboš on 30th august 2016

DESATORO DOBRÉHO BARMANA + DVE NAVYŠE

servis smilePred pomerne dlhším časom som tu na tomto mieste spisoval pár rád, ktoré mu mohli trošku pomôcť vniesť svetlo do sveta American baru. Na konci som sľúbil, že pár podobných rád napíšem aj pre barmanov, ktorí by sa chceli stať lepšími ako sú.

Continue Reading

Posted by Luboš on 12th august 2016

ŠÓŠKA GIMLET

Už dlho plánujem na tomto blogu nejakú pravidelnú rubriku, ako napríklad drink mesiaca, alebo drink týždňa. To si však vyžaduje pravidelné postovanie a toto v mojom pracovnom živote nejde nejako skĺbiť. Tak len sporadicky, ak je trošku času zverejním aspoň niečo, čo by mohlo byť zaujímavé a inšpirovať.
Continue Reading

Posted by Luboš on 10th júl 2016

CHCEŠ ÍSŤ NA KUBU?

Spoločnosť Pernod Ricard Slovensko organizuje so svojou značkou Havana Club dva jedinečné Masterclassy s Global Ambassadorkou Anabel Hernández Gomez, ktorá bude na Slovensku celý týždeň  v dňoch 15.8. – 19.8. 2016 a ktorej budem s radosťou pri masterclasse asistovať.
Pri tejto príležitosti sa uskutoční aj malá barmanská súťaž, z ktorej traja víťazi – jeden za každý kraj si užijú jedinečný a neopakovateľný výlet na Kube!
Pre viac informáciií klikni na fotografiu, ostatné info príde v najbližších dňoch, tak zostaň s nami!

Snímka obrazovky 2016-07-10 o 22.31.18
Posted by: Luboš Rácz

Posted by Luboš on 6th júl 2016

PÁN FEJSBÚK?

pcUž dlhšiu dobu mám pri prezeraní mojej fejsbúkovej steny dosť nepríjemný pocit. Ako keby ma niečo ťažilo. Tento pocit prišiel vždy, keď som každé ráno klikol na modrú ikonu, vracal sa počas dňa, a neodchádzal ani vtedy, keď som zaspával. Plná hlava. Ťaží ma to ešte aj teraz, keď som sa zase odhodlal niečo napísať.
Viem, že téma fejsbúku je už z každej strany obohraná, ale až dnes ráno mi konečne svitlo, tak si dovolím predsa len pár riadkov.
Continue Reading

Posted by Luboš on 21st jún 2016

ŤAŽKÉ ZAČIATKY

ja a hodinyČasto hovorím, že to začalo u Schumanna na Maximilanstrasse 36. Že tam som pochopil, o čom je bar. To je pravda. Ale celý môj vývoj začal oveľa skôr a ja zisťujem, že ešte zďaleka nie som v cieli.

Začalo sa to v reštaurácii Mladosť. Vlastne ešte trošku skôr, keď ma otec po byte učil chodiť z tromi taniermi na jednej ruke.
Continue Reading

Posted by Luboš on 19th máj 2016

/NIE LEN/ JAMESON BARTENDERS BALL 2016

Včera to mal to byť taký Barmanský rockandroll. Mal byť, ale nebol. Zachránil to až večer,, kedy to začalo žiť. Párty, kde sa rozdáva pitie zadarmo. Barmani spotení nie len pod pazuchami. Ale vysprchovaní a čistí, to je jasné! Čakajúce rady, bar vypitý tesne po polnoci. Jediné, čo zostalo do rána bol Jameson a ľad. Krásny ľad. Tvrdý a číry, veľké kusy. Presne taký, aký do dobrej whisky patrí. Sekaný ostrým nožom, vstrebávajúci blikot sviečok.  Tie tam ale neboli. Zato tam bolo dosť barmanov. Veľa barmanov. Veľa mladých barmanov. Priznám sa, že si nepamätám všetky mená. Preč sú časy, keď nás bolo len pár a spoznávali sme sa osobne. Erik a celá partia z Greenwichu,  Švajčiar Rožé, čo otváral Paparazzi, ktoré našťastie prevzal Stan a vystrelil ho do barmanského neba.
Continue Reading

Posted by Luboš on 29th apríl 2016

JAMESON BARTENDERS BALL 2016

Snímka obrazovky 2016-04-29 o 10.29.05Skvelá atmosféra, originálny sprievodný program a tie najchutnejšie miešané drinky, ktorých základom je whiskey Jameson. Už druhý ročník unikátnej súťaže spojenej so skvelou párty pripravil Jameson pre barmanov z celej republiky.

Registrácia prebieha formou video prihlášky, ktorú môže ktokoľvek, posielať na adresu jameson@bartendersball.sk. Prihlásenie je bezplatné a jej základom je v krátkom videu, nakrútenom povedzme aj na mobilný telefón, predstaviť svoj originálny Jameson drink s lokálnym charakterom. Pýtate sa, čo je lokálny charakter? Môžu to byť prísady, príbeh, spôsob servírovania, proste čokoľvek Vám fantázia dovolí a radi to ukážete svetu.

Každý registrovaný získa pozvánku na túto skvelú Jameson párty a bude si môcť vychutnať a zažiť tú pravú Jameson emóciu večera. Workshop skvelého barmana a odborníka Ľuboša Rácza, školenie a ochutnávka s Jameson ambassadorom budú dotvárať zážitok tejto originálnej akcie. Víťaz získa miestenku na celosvetovom finálovom večeri v Írsku.

18. Máj bude v KC Dunaj v Bratislave vyhradený pre Jameson. Pošli prihlášku, ukáž, že aj pre Teba znamená Jameson niečo výnimočné a prídi sa s nami zabaviť na Jameson Bartenders Ball 2016.

Sláinte. “

Post by: Pernod Ricar Slovensko

Stiahni Leták v pôvodnej veľkosti