Posted by Luboš on 4th január 2019

BARMANSKÉ VIANOCE V.

Aj keď sú Barmanské Vianoce až za tri týždne /alebo UŽ?/, ja už mám teraz problém so spánkom. V hlave sa mi melie všetko, čo treba ešte urobiť, vybaviť, zabezpečiť, pripomenúť, aby bolo všetko tak, ako si predstavujem. Len sa točím v posteli, až sa nakoniec prinútim si tie myšlienky odložiť na ráno s tým, že ich začnem reálne aj rozvíjať a premieňať na pracovnú činnosť.
Prvá z nich v novom roku je tá, že vám konečne píšem, prečo sa vlastne oplatí 22.januára do Nitry prísť. Písal by som aj skôr, ale niektoré veci, ktoré som plánoval zaradiť do programu nevyšli, na niektoré som musel čakať.
No, každopádne je na čase vám dať info, ako to tu u nás v Nitre bude prebiehať.
ČO VÁS ČAKÁ?
Ako som už písal TU,  počas Barmanských Vianoc bude mať na Slovensku oficiálnu premiéru jedinečný barový dokument SCHUMANN`S BARTALKS od režisérky Marieke Schroeder s Charlesom Schumannom v hlavnej úlohe. Mnohí ste ho možno už videli na DVD, niektorí u nás v Záhire, keď sme ho raz premietali s Lidmi z Baru z Brna. Ale poviem vám, v kine to má iné gule. Viac o tom pred predstavením, ako som zažil najdrahšie kino v mojom živote…  Ak náhodou ešte nie ste rozhodnutí, či ten film vôbec chcete vidieť, čeknite TU oficiálne stránky, nájdete tam všetko od traileru, až po meno pána, čo držal klapku. Film budeme premietať s českými titulkami. Dúfam, že tam nájdete niečo, čo vás presvedčí viac, ako tisíc slov v článku na blogu, len sa netreba rozhodovať dlho, preto že vám chceme ponúknuť oveľa viac.

PROGRAM:
14.30 – vstup / welcome drink by Záhir
15.00 – rozhovor s Charlesom Schumannom
16.00 – diskusia s hosťami o Schumann`s bare, Barovej Kultúre a Inšpirácii
16.50 – rozhovor s Charlesom Schumannom o filme
17.00 – Schumann`s Bartalks Film
18.30 – Koniec prvej časti B.V.

V kine dostanete vstup, kávu, pukance, drink. K tomu pripravujem ešte výstavu barových fotografíí od viacerých fotografov. Tak ak sa vám niektoré zapáčia, budete si snáď môcť aj niektorú kúpiť do svojho baru.

21.00 – Barmanské Vianoce – Záhir
hostitelia: Charles Schumann, Václav Vojíř, Kateřina Kluchová, Nouri Elmousaoui, Erik Lorincz, Stanislav Vadrna,
Luboš Rácz

AKO SA DOSTAŤ NA BARMANSKÉ VIANOCE
Ak chcete byť tento rok s nami, treba sa poponáhľať. Napísať čo najskôr mail na: barmanskevianoce@barkultur.sk, ako odpoveď dostanete mail s inštrukciami, ako dokončiť vašu rezerváciu, aby  bola  kompletná.
Rezervácie nie je možné deliť na dennú a večernú časť, fungujú iba spolu, vstup do Záhiru bude možné iba so vstupenkou z kina. Rezervácie stolov sú obmedzené, tak je možné, že budete celý večer barovo stáť, ale to k dobrým barom patrí. Rezervácia za barom nie je možná, bar bude bez barových stoličiek, verím, že sa k baru dostanú postupne všetci a uvidia barmanov pri práci. Barmani budú pracovať do 01.00 hod. Potom bude v ponuke Gin&Tonic a Negroni od našich chalanov. Záhir bude otvorený do 02.00, druhý deň ráno od 7.30 už otvárame zase, tak aby sme sa trošku aj vyspali.
Doporučujem dlho s rezerváciou neváhať, už dnes je 1/3 lístkov predaných.
Verím, že sa všetci vidíme a zažijeme zase ďalší neopakovateľný večer!

Musím ešte na tomto mieste poďakovať za podporu môjmu hlavnému partnerovi a parťákovi Karolovi Domischovi z Pernod Ricard Slovensko. Taktiež za podporu  Zuzane Lovato z firmy Soim /Nikka whisky/, Šimonovi Stašovi z Bazzara Academy, ktorý nám bude variť kávu a samozrejme aj môjmu celému Záhir Teamu za pomoc pri organizácii a realizácii Eventu. Snáď sa nám to podarí!

Posted by: Luboš Rácz

No comments yet!

Post your comments