Posted by Luboš on 12th august 2014

ZÁHIR HĽADÁ ŠÉFA BARU!

Snímka obrazovky 2014-08-12 o 18.01.47Hľadá sa profesionálny šéf baru. Človek, ktorý by dokázal dať baru presne to, čo by vedel dať, keby bol jeho majiteľom. Hľadám človeka, ktorý by vedel plne zastať moju prácu, ktorú by som mal v Záhire vykonávať ja. 
Teda, aby som bol presnejší, mal by ju robiť ešte lepšie ako ja, s väčšou energiou a intenzitou a nebude zaťažený inými projektami, ktoré mne nedovolia úplne naplno rozvíjať svojich barmanov a bar, bude šíriť jeho dobré meno a  jeho meno sa stane reprezentantom baru.
Ponúkam plat 1200 Eur v hrubom s pracovnou zmluvou na trvalý pracovný pomer.

 
Tak že milý Barchef, tu sú požiadavky: 

– aby si mal viac ako 25 rokov a mal 5 rokov skúseností za barom. Za naozajstným barom, kde je hosť na prvom mieste a kde sa miešajú kvalitné klasické a moderné drinky.

– aby si mal dobrú angličtinu, s ktoru nemáš problém nie len porozumieť múdrym knihám, ale aj prezentovať svoje vedomosti v tomto jazyku

– aby si si bol istý, že bar je pre teba to pravé miesto a nechceš v živote /alebo aspoň nasledujúcich 5 rokov/ robiť nič iné

– aby si venoval práci 5 dní v týždni /1 administratívny deň a 4 dni za barom/

– aby si prevzal zodpovednosť za všetku kvalitu predávaných produktov, čo znamená, aby si sa postaral o to, že tvoji barmani budú vždy kvalitne pripravení a naučení potrebné postupy a receptúry

– aby si raz za dva roky vymenil ponuku cocktailov a dva krát do roka pripravil sezónnu ponuku /v rámci štandardov a štýlu baru/

– aby si bol k dispozícii baru vtedy, keď ťa bar naozaj potrebuje, keď niekto z tvojho týmu ochorie a ty zabezpečíš  plynulé fungovanie prevádzky

– aby si bol schopný zabezpečiť kvalitný personál do svojho teamu

– aby si vždy vedel správne motivovať k lepším výkonom

– aby si prevzal zodpovednosť za správne hospodárenie baru

– aby si sa dokonale orientoval v histórii barmanského remesla a bol dostatočne kreatívny na vytváranie nových drinkov s orientáciou na históriu

– aby si sa sám vzdelával a mal všeobecný prehľad o vývoji na domácej a svetovej barovej scéne

– aby si mal prehľad o cenách surovín na trhu, prehľad o novinkách ohľadne tovaru a inventáru

– skromnosť a pokora patria medzi tvoje prirodzené vlastnosti, ale a zároveň ti nechýba zdravé sebavedomie

Čo ťa čaká?

Čaká ťa šéf, ktorý sa rozumie práci baru a od ktorého sa dokážeš veľa naučiť a ktorý ťa zároveň podporuje v tvojom osobnom napredovaní.

Čaká ťa zohratý team, ktorý potrebuje lídra – človeka – osobnosť.

Čaká ťa bar, ktorý potrebuje reprezentanta.

Čaká ťa profesionálne zariadený bar so špičkovým inventárom a kvalitným Hoshizaki ľadom.

Čakajú ťa príjemní a milý hostia, ktorí radi komunikujú.

Čaká ťa prostredie, za ktoré sa nemusíš hanbiť ani pred najvzácnejšou barovou návštevou z Ameriky

Čaká ťa veľa práce, zodpovednosti, ale aj zábavy a radosti.

Možno že ste sa po prečítaní týchto riadkov zľakli.
Áno, tieto požiadavky, keď sú takto pekne spísané, tak  vyzerajú veľmi stroho, autoritatívne a možno pre niekoho ako “ťažký náklad”, ale toto sú reálne pomenované pracovné činnosti, ktoré očakávajú od šéfa baru kdekoľvek na svete.
A ja aj napriek ťažkej situácii, ktorú máme s kvalitnými bamanmi verím, že nájdem toho správneho človeka.

Ak sa cítite oslovený, napíšte mi prosím pár slov o sebe a pripnite svoje barmanské foto na: barkultur@me.com

Posted by: Luboš Rácz

No comments yet!

Post your comments