Posted by Luboš on 5th jún 2015

TAKÝ PÁTEK VEČER

Dik pekný mój chlapec, ty ma čil očúvaj sem!
Ňesťem ti já jako rozkazuvať, alebo vyprávať, čo by si mav jako piť v takom bare. Víš, ono to mne móže byť jenno, no, ale sťem ti já pomócť, sťem ťa trochu tak usmerniť, jak sa hovorí, lebo mi na tebe záleží. 
Je pekný večer, taký ten letný, venku fajnovo teplo. Zavoláš ven tú tvoju fajnovú gádži, tá si dá fajnovú sukňu, na té opálené nohy obuje  vysoké štekle a krásne voňá, ňé? Ty si dáš téš voláku košelu peknú, aj reťázku do krku si zavesíš, aby si sa jej lúbev. Dójdeš ty pre ňu na avte, keré máš samozrejme též umyté, lebo sa sťeš pred ňu trošku aj ukázať. Opýtaš sa jej, že ďe sťe ísť, ona je skromná a ňehá to na teba, že nech teda rozhoňeš ty. Ona ťa, Apinko mój, trošku aj skúša. Víš, že či si ochotný jako trošku minúť, pustiť peňáze, či ju zebereš len volaďe pod Agáty na pivo a trošku sa aj bojí, že či si té štekle neobula zbytočne. Pravda, ona ňeví, že ty sa sťeš též ukázať, to čisté auto jej ešte nič nenapoví, ale keď zacítila tvoj jemný parfém, tak asi aj trošku jako dúfa,  že ty ju nebudeš ťahať do Devilsu veru. Teda apoň ňé hneď na začátku. Potom neskór… No, víme jak to chodí u nás v Nitre.
No tak ty vybereš voláky fajnový ponnik, dajme tomu, že ten najlepší, no, móžem aj otvorene takto napísať, že zebereš ju ty pekne do Záhiru. Tam ti majú takú peknú terasu, je to pekné aj vnútri a ty sa veru sťeš trošku ukázať  že máš aj štýl, aj vkus no a aj lóve na vačku.
Tak si jako už saňete, a ona čaká. Nečaká na to, že by si ju mav jako hneď boškávať na ucho, ale na to, čo si ty jako objennáš! No a čil ty si na avte. Si aj trocha smanný, tak jako si objennáš voláku citronádu. To sa ňeská pije, to je moderné. Pije sa to vác jak kokakola. Tí z tej kokakoly ale ináč musá plakať, ale to je iná téma. Ty si jako teda objennáš tú citronádu. A to je chyba! Toto ti je chyba Apinko! Ty ideš pátek večer ven a ty si dáš citronádu? Zato že si na avte, že si smanný? Čakáš potom, že ona si dá volačo iné? Ňé, ona sa sťe hrať na skromnú, ňesťe ťa hneď vyplašiť, tak si ona dá téš. Tak sedíte, krútite slamkáma obidvajá a cucáte tú kyslú vodu. Požádaš o účet, lebo už by si sťev ňéčo vác, voláke aj trošku dotyky, dúfaš, že ju zebereš v tom avte čistom volaďe, ďe nido nechodí. Donese ti čašník účet ve výške 2,20 evri za obidvoch. No, myslíš si, že týmto ty tú fajnovú gádži ohúriš, myslíš, že si jako teraz zapósobev? Myslíš, že teraz ju už budeš mócť pochytať trošku, že ona očakáva volačo vác?  No asi ťažko, to ti musím povedať narovinu. Jedine, že by už bola do teba zalúbená paltonicky už pol roka a vyčihuvala ťa a strašne túžila po rokoch samoty s tebu. To móže byť téš, ale… No čo si budeme vyprávať, stáva sa to málokedy.
IMG_1007Pome pekne od začátku, teda odtedy jak zaparkuješ to svoje pekné auto pekne pri chonníku a saňeš si pri ke stolíku hneď vella. Ňeháš si otvorené okno, nech sa vetrá pekne. Alebo si saňeš na té fajnové gauče, čo tam majú. Pekne uvolnene. Pozdravíš aj personál, ňech ona ví, že ty si jako normálny čávo, že si ňeni arogantý dilino. Aj sa móžeš usmáť, ale keď tam je tá čašníčka blondína, tak sa neusmívaj moc, lebo tá tvoja gádži by sa mohla trošku aj nahnevať. Objennaj si espresso a daj si k tomu voláku dobrú whisky. Alebo míšaný nápoj znej. Nevyslovuj také že jahodové, marakujové, alebo ňevímjakéovocnésviežesladké. Naštuduj si to, vzdelávaj sa, ic dopredu. Trénuj. Choď do baru cez týždeň a vyprávaj sa z barmanom. A potom prídi a buď hosť. Ona pekne umre z teba. Keď si dáš to espresso, už jej ty naznačuješ, že sa veru ešte nechystáš spať. Že ty tak lahko veru ňeská nezaspíš. Wisky je vec chlapov. Jak sa hovorí, wisky je sexy. Aj drink ve viskáči s pekným ladom je sexy. A presne takto ty sťeš vyzerať. Mužne a sexi. Keď čitaš pozorne, tak si si všimov, že som raz dav makké i a raz tvrdé, lebo ňevím, jak sa to píše. Ináč vím. Ale čil ňé, tak som dav aj aj. Ale ňé o tom som sťev hovoriť.
No, gádži sa ťa samozrejme opýta, že či už ňéjdeš na avte. Povíš jej, že už asi ňé, že by si sťev s ňu prežiť krásny večer a opýtaš sa jej, či jej móžeš objennať téš voláky drink. No dá si ona čil citronádu? Myslíš, že ona si dala štekle a hodinu si lakuvala nechty, aby cecala pol litra kyslej vody? Už si to uhádov, už si to pochopev? Ona si rada dá fajnový drink, ona si sťe dať poradiť, alebo jej ho vyber rovno ty! Vyber jej taký príjemný, ovocný, najlepší z vodku, tú nebude moc cítiť, to gádži lúba, keď tam ten alkohol moc ňeni cítiť. Neobjennávaj jej velký drink, pri tom by dlho sedela a predsa len, steš sa trošku dostať do nálady, trošku sa uvolniť jako. Tu móžeš mysleť na tú marakuju, alebo maliny, alebo na ten ovocnysviežifajnovydrink bez ladu.
O tom, čo jej máš vyprávať ti hovoriť nebudem. Nepoznám tú tvoju gádži, ňevím, čo ju tak baví. Kukaj sa jej do očí, sem-tam ju chyc za ruku, hlavne sa smej a buď jako vtipný, to sa ženám lúbi. Ale do tohto já sa už ňesťem púsťať, nesťem sa tu tváriť jako odborník velice, lebo som veru ani ňeni.
Určite sa ty pýtaš, že čo urobíš z avtom, keď si už pev. No, určite si nezabunni zavreť to okno, a skontroluvať, či ho máš zamknuté. No a hoď si do automatu paďesát centov, aby si ráno nemav papuču. Tej sa dočkáš neskór, keď si tú svoju fajnovú gádži raz zebereš za ženu…

Posted by: Luboš Rácz

3 komentáre

  • Martin píše:

    To som personálom Záhiru automaticky kategorizovaný za chudáka alebo pána, podľa toho čo si objednám?

  • Luboš píše:

    Martin, to v ziadnom pripade! Za chudaka moze byt povazovany iba ten, kto sa nevie spravat, nie ten, co si objedna citronadu. Dufam, ze ste citali aj ostane clanky odomna, ktore boli myslene ovela vaznejsie a kde pisem, ze nikdy nikoho neodsudzujem za to, co si objedna, a som rad kazdemu hostovi, ktory si u nas sadne. Cielom tohto clanku je iba pobavit a zlahka si nakopnut do fenomenu “citronovej vody” 😉 Verte ale, ze ju predavame ovela radsej ako kokakolu, aj ked mame kopu dalsich produktov, ktore stoja za ochutnanie
    L.

  • 20jano04 píše:

    Tento clanok ma neskutocne pobavil :)) Perfektne dvojzmysli, radost citat. Aj som si spomenul na jedno rande co som mal u Vas ja-ristretto, jej som vybral White Rusian – uz len ta Whisky chybala 😀 Tesim sa na dalsiu navstevu u Vas, ste top

  • Post your comments