Latest Posts
PÁR SLOV PRED VÍKENDOM /#4/
Pomýliť sa môže každý. Stáva sa, že dáme citrónovú štavu miesto limetovej, trstinový sirup miesto medu. Alebo gin miesto vodky. Niekedy si pomýlime aj meno hosťa, či mu omylom pripomenieme predošlý večer keď príde na jeden drink s manželkou. Zmýliť sa môžeme aj v odhade, keď neočakávame od nedbale oblečeného hosťa objednávku toho najdrahšieho brandy. Mýlime sa, aj keď si myslíme, že úctu hosťovi preukazujeme tým, že ho oslovujeme pane aj keď ho nepozdravíme a nenapadne nás sa mu poďakovať.
PÁR SLOV PRED VÍKENDOM #3
Hľadáme si bar, v ktorom by sme radi pracovali, lebo sa nám páči. Najprv sa nám páči na Fejsbúku a Instagrame, ako sa prezentuje. Potom tam zájdeme, dáme si drink na bare. Sme očarení ľahkosťou barmanov a atmosférou, ktorú nám vytvárajú. Bar nám vlezie pod kožu a sledujeme ho o to intenzívnejšie. Bar nás očaril tak, že tam chceme tráviť viac dní. Máme blízko ku gastronómii, tak teda sa začneme intenzívnejšie zaujímať o barové remeslo. Ak nemáme skúsenosti, urobíme si aspoň kurz, od ktorého čakáme, že nás za naše peniaze všetko naučia a my sa môžme postaviť za bar. Veď sa ostatné doučíme. Veď preto ideme do vysneného baru, aby sme našu laťku posunuli vyššie.
Continue Reading
SOBOTA RÁNO
Mám to tu rád. Všeobecne mám rád miesta, ktoré ma inšpirujú rozmýšlať, miesta, kde sa mi chce písať a ide to ako keby samé od seba, miesta, z ktorých sa mi nechce odísť. Som šťastný, že aj Záhir je taký.
Continue Reading
Dám ti pár rád… už zas, Apinko
Očúvaj ma sem. Čítaj ty si pozorne Apinko, lebo čil sa budem trošku robiť múdry, ale já ňé v zlom. Víš, sťem ti sem menuvať, aby si si trošku zlepšev formu, jak sa hovorí. Tak si všímam volakerých čašníkov po reštavráciách, tak ma napallo, že by som ti o tom volačo napísav, mojich takých 5 poradení: Continue Reading
Potulky moderného hipstera vol.2 – po slovensky
Týmto článkom by som chcel nadviazať na dva moje predošlé statusy ktoré som písal v Mníchove a v Bratislave. Sú na mojom FB. profile verejné, tak ak neviete, o čom je téma, kľudne si to nájdite.Svojím písaním nechcem niekomu uškodiť, ani na neho ukazovať prstom, môže to byť každý z nás, preto že nikto nerobí svoju prácu v každej sekunde na 100%. Dnes, v čase fejsbúku je veľmi ľahké kritizovať kohokoľvek, na každého môžte napísať názor, každému podniku môžte dať viac, či menej pravdivú recenziu napísanú aj pod vplyvom alkoholu, alebo svojich ženských dní. Píšem hlavne preto, aby sa človek, ktorého sa to môže dotýkať poučil. Nie som majster sveta, ani diplomovaný megakaviarnik, ani uznávaný gastronóm. Píšem len svoj názor. Názor hosťa, ktorý to vníma možno trošku citlivejšie, ale v zásade som vždy platiaci hosť, ktorý si vyberá kaviarne podľa kvality a za peniaze, ktore tam nechá aj niečo očakáva. Tak že ak kaviarnik, barista, barman, či len obyčajný barback toto číta, môže to s nechuťou zatvoriť, alebo sa môže z toho poučiť. Zadarmo. Za nič. Za svoj čas. Iní si za to berú peniaze, aby vám poradili. Často krát sú to však zbytočne vyhodené peniaze, ak to nepochopíte vy sami…
BEEFEATER MIXLDN 2016
Nedočkavé dotazy sú konečne vyslyšané! Niektorých slovenských barmanov pracujúcich u nás a aj v Čechách zmiatlo vyhlásenie tejto súťaže v Českej Republike, nakoľko si za dva roky zvykli, že táto súťaž bude opäť spoločná. V aktuálnom roku nie je tomu tak, a súťaž Beefeater MIXLDN 2016 sa bude konať u nás na Slovensku samostatne a je určená pre barmanov akejkoľvek národnosti, pokiaľ pracujú v baroch na území Slovenskej Republiky. Téma sa opäť dotýka Londýna, tento rok má barman za úlohu sa ponoriť do sveta filmu v spojení s Londýnom a hľadať v nich inšpiráciu na svoj súťažný drink. Výzva, ktorá sa neodmieta, preto že inšpirácie sa v tejto oblasti dá nájsť naozaj dosť!
Continue Reading